<Şubat 2018>
Beyoğlu’nda sağlık konferanslarına yoğun ilgi

Beyoğlu Belediyesi tarafından Fetihtepe Semt Konağında düzenlenen “Kışın Sağlıklı Kalmanın Anahtarı” konferansına katılan Başkan Demircan, “İlçemizde 15 adet Semt Konağımız var. Buralarda yaygın bir biçimde seminerler veriyoruz. Uzman doktorlar eşliğinde, sağlıklı beslenme konusunda görüşler alıyoruz.”dedi.

Beyoğlu Belediyesi, vatandaşların soğuk kış aylarında sağlığını korumalarına yardımcı olmak amacıyla “Kışın Sağlıklı Kalmanın Anahtarı” başlıklı konferanslar düzenliyor. Beyoğlu’nun 15 farklı noktasında bulunan Semt Konaklarında verilmeye başlanan konferansların 12.si Fetihtepe Semt Konağında gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Ünlü Onkoloji Doktoru Yavuz Dizdar’ın da katıldığı konferansta, Adaçayı ve Isırgan Otu’nun faydaları anlatıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda katılımcılara bitki çayı ikram edildi.

VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN SEMİNERLER DÜZENLİYORUZ

Programa katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan toplumumuz giderek daha da bilinçlendiğini belirterek, “Aileler, özellikle hanımefendiler, çocuklarının ve ailelerinin sağlık durumlarıyla ilgili yakından ilgililer. Bizim de ilçemizde 15 adet Semt Konağımız var. Buralarda yaygın bir biçimde seminerler veriyoruz. Uzman doktorlar eşliğinde, sağlıklı beslenme konusunda görüşler alıyoruz. Sağlıklı beslenmede bizleri ayakta tutacak bilgileri vermek ve onlara görsel olarak da doğruyu anlatacak organizasyonları sürekli yapma kararı aldık’’ dedi.

TÜRKİYE MENŞELİ OLMAYAN BAKLİYAT TAVSİYE ETMİYORUM

Kadınlara sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulunan Onkoloji Doktoru Yavuz Dizdar ise, “Piyasadaki marketlerden olabildikçe uzak dursunlar. Markete ürün girdiği zaman raf ömrünün uzun olması, bu da bizi bir takım sorunlar yaratıyor. İki aylık yoğurt olmaz, 6 ay dayanan ürün olmaz. Bakliyat, Türkiye menşeli olmayan bakliyat tavsiye etmiyorum. Kesin ilaçlanmış olarak gelir, Kanada’dan Türkiye’ye bakliyat gelmez. Ellerinden gelen önlemi alıp, sonra biraz tevekküllü olmalarını öneriyorum. Kadınlarımız da bunları iyi anlamış. Özellikle pazara gitmelerini ve etraflarındaki küçük üreticileri desteklemelerini öneriyorum. Sütü mümkün olduğunca sokaktan alsınlar, kendilerine bir sütçü edinsinler. Evde turşu, sirke yapma gibi alışkanlıkların baştan kazandırılması için çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.