Semt Konakları
Facebook Fan Sayfasi Twitter Üzerinden Bizi Takip Edin Google Buzz Sayfamiz
<Mart 2024>
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FETİHTEPE’DE OKUMA YAZMA SEVİNCİ

Beyoğlu Belediyesi Fetihtepe Semt Konağı’nda Okuma-Yazma Kursu’nun 1. Kademesini başarıyla tamamlayan 17 kursiyer başarı belgelerini aldı. 2.Kademe Okuma-Yazma kursuna devam ederek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı okuma-yazma diplomasına alacak olan kursiyerler arasında 60 yaş üstü hanımlarda var.  

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları insan hayatına ışık tutmaya, aydınlatmaya devam ediyor. Bunun en güzel örneği Beyoğlu Belediyesi ve AÇEV işbirliğiyle semt konaklarında açılan okuma-yazma kurslarında yaşanıyor. Bu kurslardan biri de Fetihtepe Semt Konağı’nda dört ay önce başladı ve geçtiğimiz günlerde tamamlandı. “Okumanın yaşı yoktur” sözünü destekleyen kursa çeşitli nedenlerden dolayı okula gidememiş yetişkin hanımlar katıldı. Öyleki; aralarında 60 yaş üstü hanımlarda vardı.

BAŞARI BELGELERİNİ TÖRENLE ALDILAR

Dört ay boyunca haftanın 3 günü 3.5 saat eğitim gören 17 kursiyer okuma- yazma kursunun 1.Kademesini başarıyla bitirerek belgelerini aldılar. Fetihtepe Semt Konağı’nda düzenlenen törenle belgelerini alan kursiyerler okuma-yazma öğrenmenin mutluluğuyla oldukça heyecanlıydılar. Başarı belgelerini öğretmenleri Semra Olcayto’nun elinden alan kursiyerler sevinçlerini ve duygularını paylaşırken, kendilerine bu imkânı sağlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a ve AÇEV yetkililerine teşekkür ettiler. Oldukça duygulu geçen törende, kursiyerler, okuma yazma öğrendikten sonra kendilerini daha iyi ifade ettiklerini, özgüvenlerinin oluştuğunu ve her konuda bilinçlendiklerini söylediler. Belge töreni kursiyerlerin okuduğu şiirler ve hikâyelerle sona erdi. 1.Kademe Okuma-Yazma Kursu’nu tamamlayanlar 2.Kademe Okuma-Yazma Kursuna devam edecekler. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı sınava girerek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı okur-yazar diplomasını alacaklar.

FETİHTEPE’DE OKUMA-YAZMA DEVAM EDİYOR

Fetihtepe Semt Konağı’nda Beyoğlu Belediyesi ve AÇEV işbirliğiyle düzenlenen 1.Kademe ve 2.Kademe Okuma-Yazma Kursu Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri devam ediyor. Dersler 3.5 saat sürüyor. Dört ay devam edecek olan kurslarda 1.Kademe Okuma-Yazma Kursu’nda 23 kursiyer, 2. Kademe Okuma-Yazma Kursu’nda 17 kursiyer eğitim görecek.  

Share