Semt Konakları
Facebook Fan Sayfasi Twitter Üzerinden Bizi Takip Edin Google Buzz Sayfamiz
<Mart 2024>
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SEMT KONAKLARI ÇOCUKLARI BAYRAM COŞKUSUNU BAŞKANLARIYLA YAŞADILAR

Beyoğlu Belediyesi, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde dünyanın bir ucundan gelen çocukları, İstiklal Caddesi’nde buluşturdu. Çocukların geleneksel kıyafetleriyle katıldığı yürüyüşte sergilenen dans gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan ve birçok ülkeden çocuğun geleneksel kıyafetleriyle katıldığı yürüyüş ve dans gösterileri bu yıl da İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ve  Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'nın da katıldığı kortej yürüyüşü bando eşliğinde Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi önünde başladı. Yürüyüşe dünyanın bir ucundan gelen Çinli çocukların yanı sıra Azeri ve ilçedeki okul ve Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları’ndaki öğrenciler yer aldı. Çinli ve Azeri çocuklar Türk bayraklarının yanı sıra kendi ülkelerinin bayraklarını da ellerine alarak İstiklal’i renklendirdi. Cadde boyunca ilerleyen yerli ve yabancı misafirler de cep telefonlarıyla ortaya çıkan eğlenceli anları kaydetti.

“ÇOCUKLARIMIZ EĞLENCENİN YANI SIRA EĞİTİM ÖĞRETİM DE GÖRÜYOR”

Galatasaray Meydanı’nda kurulan platformda çocuklara seslenen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,  bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, “Bugünün anlamını burada anlamak ve bulmak lazım. Bundan yıllarca önce devletimizi yeniden kurarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli egemenliğimizin ilan edildiği günde geleceğe işaret olsun diye, nasıl geleceğe anne baba olarak geleceğimizi yavrularımızda görüyorsak, genç Cumhuriyet de geleceğini yavrularında gördü. 23 Nisan’ın felsefesi işte burada yatıyor. Burada sadece çocuklarımıza eğlence festivali değil, elbette bir eğitim öğretim görüyorlar. Yani geleceğimizi teslim edeceğimiz yavrularımıza verdiğimiz ehemmiyetin tescilinin en önemli ürünü. Yıllardır bu etkinliği yapıyoruz inşallah seneye çok daha güzelini ve görkemlisini yine yapmaya devam edeceğiz” dedi.

MİNİK DANSÇILAR YÖRESEL KIYAFETLERİYLE DANS ETTİLER

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi önünde başlayan kortej yürüyüşü Galatasaray Meydanı’nda son buldu. Burada kurulan platformda Çinli, Azeri ve Türk öğrencilerin yerel kıyafetlerle birlikte dans gösterileri gerçekleştirdi. Sırayla kendi yöresel dans gösterilerini sahneleyen çocuklar, seyircilerden tam not aldı.  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da çocukların renkli gösterilerini büyük bir beğeniyle izlediğini söyledi.

Gösterilerin ardından atılan balon ve konfetilerle İstiklal Caddesi’ne renk kattı.

Share