Semt Konakları
Facebook Fan Sayfasi Twitter Üzerinden Bizi Takip Edin Google Buzz Sayfamiz
<Mart 2024>
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
VATANDAŞ BAŞKAN AYNALIKAVAK’TA

Vatandaş-Başkan buluşması çerçevesinde Aynalıkavak’ta vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu problemini uzun ve sabırla çalışarak çözdüklerini belirterek” Okmeydanı’nı bir bütün olarak planladık. Burada 75 bin kişi yaşıyor. 21 bin hak sahibi var. Bu kadar kişiyi mağdur etmeden planladık. Yani Okmeydanı’nda herkes yerini ve ne alacağını çok iyi biliyor,” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Vatandaş-Başkan buluşması çerçevesinde Aynalıkavak  Semt Konağı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.  Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği çay sohbetinde mahallelerde yapılan çalışmalar konuşuldu. Bölgede devam eden tapu verme ve kentsel dönüşüm çalışmalarından dolayı vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek yapılan hizmetlerden dolayı Demircan’a teşekkür etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SORDULAR

Toplantıda vatandaşlar, yaşadıkları bölgede çözüm bulunmasını istedikleri konuları anlattılar. Aynalıkavak’ta yaşayan vatandaşlar daha çok  Başkan Demircan’dan kentsel dönüşüm ve arsalarının ne olacağı ile ilgili bilgi aldı. Bölge ile ilgili her türlü konunun konuşulup istişare edildiği toplantıda Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşların dönüşüm beklentileri ön plana çıktı.

BEYOĞLU’NUN HER YERİNDE AYRI BİR PROJE YÜRÜYOR

Beyoğlu’nun her yerinde kendine göre ayrı bir proje yürüdüğünü bildiren Demircan “10 sene önce bu bölgede yaşan insanlar tapular verilecek mi? Buralar yıkılacak mı? şeklinde soruları sorarken bugün dönüşümle nasıl bir eve sahip olacağını düşünüyor. Bölgede tapuların yüzde 25’i hak sahiplerinin elinde. Yani 5 bin kişi tapularını aldı. Her geçen gün sayı artıyor. Kentsel dönüşümde tapuda mesafe almamız lazım,” dedi. Demircan Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu problemini uzun ve sabırla çalışarak çözdüklerini belirterek, “biz sadece 3-4 sene evrak topladık.

Bunun üzerine vatandaşımıza gelin tapularınızı alın dedik. Kentsel dönüşüm için karşımızda muhatap belli olmalı. Kim var, ne kadar hissesi var. Biz kim hak sahibi bunu belirlemeye çalıştık. Bir yandan bunları yaparken diğer yandan da Okmeydanı’nı bir bütün olarak planladık. Burada 75 bin kişi yaşıyor. 21 bin hak sahibi var. Bu kadar kişiyi mağdur etmeden planladık. Yani Okmeydanı’nda herkes yerini ve ne alacağını çok iyi biliyor,” diye konuştu.

Share