Semt Konakları
Facebook Fan Sayfasi Twitter Üzerinden Bizi Takip Edin Google Buzz Sayfamiz
<Mart 2024>
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SEMT KONAKLARI SİZE UZATILMIŞ BİR EVDİR

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Pilav Günleri çerçevesinde Hacıahmet Semt Konağı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “anneler hayatla, yeniliklerle ne kadar iç içeyse, yavrusunu da yönlendirmesi bir o kadar kolay olur. Bu yüzden Semt Konakları size uzatılmış bir evdir,” dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan Semt Konakları Pilav Günleri yoğun ilgi görüyor. Semt Konaklarında eğitim gören çocukların hazırladıkları gitar, folklor, müzikli tiyatro, halk oyunları gibi gösteriler başta Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olmak üzere izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Hacıahmet Semt Konağında düzenlenen etkinlikte, birbirinden başarılı performans sergileyen minik çocuklar profesyonelleri aratmayan performanslarıyla büyük beğeni topladı.

BÖLGEDEKİ GELİŞİMDEN YARARLANMAK İÇİN OKUMAK GEREKİR

Semt Konaklarında düzenlenen tüm programlara katılarak çocukları yalnız bırakmayan Başkan Demircan, Hacıahmet ve Yenişehir mahallelerin her geçen gün geliştiğini dile getirerek, çocukların ve gençlerin eğitimlerinin de çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Demircan, “sürekli çevremizi güzelleştiriyoruz ama bu yetmez. Çocuklarımızı daha anaokulundan alıyor ve yetiştiriyor olmamız lazım. Sokağa çocuğu bırakırsak yarın oralarda çalışacak adamlar çıkmaz. Kendisine de ailesine de faydası olmaz. Onun için buradaki Semt Konağı’ndaki anaokulu aileler çocuklarını rast gele bıraksın diye açılmış yerler asla değil. Çocuklar daha küçükken sokağa değil, Semt Konağı’nın okuluna gitsin, okula gitmeyi öğrensin, liseye gitmeyi öğrensin ve sonra çevresindeki iş yerlerinde çalışma ufkunu yakalasın diye bilinç bir şekilde açtık. Kefken’e kamp onun için yapıyoruz, değişik yerleri gezdiriyor, yüzme öğretiyor, buz pateni yaptırıyoruz. Bunların hepsi bir görgü. Yoksa sadece kendi kotasına girmiş, çevresine kapalı bir gencin İstanbul gibi bir yerde, Beyoğlu gibi bir yerde geleceğini yakalaması ve ekmeğini kazanması mümkün olmayacak,” dedi.

Beyoğlulu çocuklara vatandaşların  destekleriyle, kendi sorumluluğuyla da 11 yıldır istihdam sağladığını söyleyen Başkan Demircan, onların bu istihdamdan yararlanmaları için okumaları gerektiğini tekrar tekrar dile getirdi.

SEMT KONAKLARINDAKİ İMKANLARI DEĞERLENDİRİN  

“Eğitim doğumdan ölüme kadardır,” diyen Başkan Demircan,“sadece okul hayatında eğitim yok. Hayatta her an yeni bir şeyleri keşfetmek gerekiyor. Dolayısıyla burası sizin okulunuz. Sizin semtinizin bir mekanı. Burada annelere, babalara, çocuklara sesleniyorum. Size sunulan bu imkanları sonuna kadar değerlendirin. Çünkü anneler hayatla, yeniliklerle iç içeyse yavrusunu da yönlendirmesi bir o kadar kolay olur. Bu yüzden Semt Konakları size uzatılmış bir evdir,” diye konuştu. 

Demircan, kendisine göre en önemli vazifesinin çoluk çocuk, genç yaşlı demeden kişisel gelecek kariyeri planlamak, şehirde herkese yaşayacağı, çalışacağı iş imkanları bulmak olduğunu söyledi. Demircan, semt konaklarına da böyle baktığını, bugünkü çocukların gösterisinde de bunu gördüğünü dile getirdi.

YAZ TATİLİNDE BÜTÜN SEMT KONAKLARIMIZDA KUR’AN KURSU DERSLERİ OLACAK

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, vatandaşlara konuşmasının bir de müjde verdi. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü ile anlaştıklarını belirten Başkan Demircan, “Yaz tatilinde bütün Semt Konaklarımızda Kur’an Kursu dersleri olacak. Böylelikle camiye giden varsa camiye gider, semt konağına gitmek isteyen semt konaklarımıza gider,” diyen Başkan Demircan’ın sözü vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

MİNİK ÖĞRENCİLER KEP ATARAK MEZUNİYETLERİNİ KUTLADILAR

Başkan Demircan’ın konuşmasının ardından platforma gelen Hacıahmet Semt Konağı’nın minik öğrencileri, kep atarak mezuniyetlerini kutladı. Küçük yaşta kep atma sevincini yaşayan öğrenciler, semt konaklarında çok güzel şeyler yaptıklarını dile getirdiler.
Mezuniyetin ardından vatandaşlara ve kursiyerlere etli pilav ikram edildi.

Share