Semt Konakları
Facebook Fan Sayfasi Twitter Üzerinden Bizi Takip Edin Google Buzz Sayfamiz
<Mart 2024>
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Okmeydanı Semt Konağı' nda Pilav Günü coşkusu

Beyoğlu Belediyesi’nin Semt Konakları Pilav Günleri kapsamında düzenlenen “Okmeydanı Semt Konağı Pilav Günü” Okmeydanı sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.  Semt Konağı bahçesini dolduran genç-yaşlı semt sakinleri öğrencilerin yılsonu gösterilerini izledi,  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’la sohbet etti, lezzetli pilavın tadına baktı.

ÇOCUKLAR GÖZ DOLDURDU

Pilav Günü’nde birbirinden renkli gösteriler yapıldı. Özellikle anaokulu öğrencilerinin performansları büyük alkış aldı. Semt konağının gitar sınıfı öğrencilerinin konseri ile başlayan etkinlik, tiyatro sınıfının yemek yarışmalarının anlatıldığı tiyatro oyunuyla devam etti. Halk oyunları ekibinin sunduğu Doğu Anadolu Yöresi motifleri izleyenleri büyüledi.  Sahneye, anaokulunun minikleri çıktığında alkışlar daha da yükseldi.  Sabah grubunun gökkuşağı dansı ve Ege Yöresi halk oyunu ile minik efeler büyük alkış aldı.  Öğle grubunun “Küçük Boyacı” ve  “Minik Arı” dansları ise yüzlerde tebessüm oluşturdu. Program sonunda Okmeydanı Semt Konağı anaokulundan mezun olan minikler keplerini havaya fırlatıp Başkan Amcaları Ahmet Misbah Demircan’la fotoğraf çektirdiler.  

BAŞKAN DEMİRCAN: ÇOCUKLARIMIZ ÖZGÜVEN KAZANIYOR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, program da bir de konuşma yaptı. “Sahnede çocukları izlerken, bu etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu düşündüm” diyen Demircan, semt konaklarının yediden yetmişe tüm mahalle halkının hayatına dokunduğunu söyledi. Çocukların yeteneklerini pilav günlerinde büyüklere sunma fırsatı bulduğunu söyledi. Demircan, “Çocuklarımız bu sahnelere çıkarak kendi özgüvenlerini kazanıyorlar. Semt konakları özellikle kadın ve çocukların sosyalleşme alanı haline geldi” dedi. Demircan daha sonra kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin bulunduğu sergiyi açtı. Kursiyerlerden sergi hakkında bilgi aldı.

Share