<Ocak 2018>
Anaokulu Öğrencilerimiz Sahaf Festivali’nde

Beyoğlu Semt Konakları Anaokulu öğrencileri Beyoğlu Belediyesi 11. Sahaf Festivali’ne katıldı. “ Kitabını Al Gel” temasıyla açılan festivale evlerindeki resimli hikaye kitapları ile katılan minik öğrenciler başkan amcaları ile birlikte hikaye okumanın keyfini yaşadı.

Beyoğlu Belediyesi 11.Sahaf Festivali açılışı Taksim Meydanı’nda yoğun katılımla gerçekleşti. İstanbul ve Türkiye'nin değişik illerinden 76 sahafı Beyoğlu’nda kitapseverlerle buluşturan festivalin bu yılki teması “Kitabını Al Gel”. Semt konaklarımızın anaokullarında eğitim gören öğrencilerimizde bu temaya uyarak evlerindeki resimli hikaye kitaplarını aldı ve açılışa katıldı. Etkinlik alanında, sandalyelerine oturarak resimli hikaye kitaplarının sayfalarına daldılar.

BAŞKAN AMCALARINDAN HİKAYE DİNLEDİLER

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çocukların arasına oturarak onlara hikaye kitabından neşeli hikayeler okudu. Çocuklar, başkan amcalarının okuduğu hikayeleri keyifle ve dikkatle dinledi. Açılışa katılan Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü de çocuklarla birlikte kitap okumanın keyfini yaşadı.

“BU İŞİ 11 YILDIR KEYİFLE YAPIYORUZ”

Festivalin açılışını gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Sahaf Festivalinin içinde binlerce yıllık tarihimize ait kitapları bulmak mümkün. Dolayısıyla bu işi 11 yıldır keyifle yapıyoruz. Hedefimiz gençlerimizi kitapla buluşturmak. Bu yıl da açılışımızı okumanın önemine dikkat çekmek için ‘Kitabını Al Gel’ temasıyla gerçekleştirdik. Sahaflarımızla ilgili de söylenecek çok söz var. Sahaflar bir kütüphane müdürü gibidirler. Onlar ellerindeki yüzlerce eserin ne olduğunu, hangi konuyu içerdiğini çok iyi biliyorlar. Sahaflar geçmişte yaşamış insanların söylediklerini ve yazdıklarını geleceğe aktaran kültür insanlarıdır. Onların varlıklarından dolayı çok mutluyuz, iyi ki varlar.” dedi.