Semt Konakları
Facebook Fan Sayfasi Twitter Üzerinden Bizi Takip Edin Google Buzz Sayfamiz
<Mart 2024>
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Kadınlardan Şifa Konferansları’na Büyük İlgi

“Kışın Sağlıklı Kalmanın Anahtarı Konferansları”nın ilki Hacıahamet Semt Konağı’nda gerçekleşti. İkinci konferans Tophane Semt Konağı’ndaydı. Her iki konferansa ilgi büyüktü

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları’nda  kış ayları boyunca ücretsiz gerçekleştirilecek “Kışın Sağlıklı Kalmanın Anahtarı” konferansları başladı. ‘Hastalanmadan önce nasıl sağlıklı kalabiliriz?’ sorularının cevaplarının yer aldığı konferansların ilki Hacıahmet Semt Konağı’nda gerçekleştirildi. Sağlıklı Yaşam Danışmanı Nuray Karpuzcu, hem bu sorulara cevap verdi hem de doğanın mucize bitkilerinin şifalarını anlattı.

Hacıahmet’te Zencefil ve Zerdeçal

Konferansa Hacıahmet mahallesinde oturan mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Katılımcıların çoğunu kadınların oluşturduğu konferansta Karpuzcu’nun anlattığı tavsiyeler dikkatle dinlendi. Doğru beslenmenin sağlığımıza yararları ile başlayan konferansın şifalı bitkileri Zencefil ve Zerdeçal’dı. Karpuzcu, Bu iki bitkinin şifa deposu olduğunu söyledi.

Tophane’de Çörek Otu ve Sarımsak

Konferansların ikincisi Tophane Semt Konağında gerçekleştirildi. Tophanelilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve eşi Ferda Demircan da katıldı. Konu, Çörek Otu ve Sarımsak’tı. Nuray Karpuzcu, çörek otunun sağlık açısından her derde deva olduğunu belirterek faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyledi. Sarımsak hakkında da önemli bilgiler veren Karpuzcu, sarımsağın özellikle vitamin ve mineral açısından zengin, bağışıklık sistemini güçlendiren, kişiyi hastalıklardan koruyan doğal antibiyotik olduğunu, kış aylarında her gece bir diş sarımsak yutmanın şifa olduğunu belirtti.

10 Katılımcıya “Öteki Sağlık” Kitabı Hediye

Konferansın bitiminde katılımcılara çörek otu ve sarımsaktan hazırlanan bitki çayı ikram edildi. Konferansın başında katılımcılara bir adet kupon dağıtıldı. Konferanslar sonunda yapılan çekilişle 10 katılımcıya yazarın “Öteki Sağlık” kitabı hediye edildi.

Share