Semt Konakları
<Mart 2024>
18192021222324
Beyoğlu’nda Geleneksel Pilav Günleri Başladı

Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Semt Konakları Pilav Günleri, Okmeydanı ve Kasımpaşa Semt Konaklarında düzenlenen etkinliklerle başladı. Semt Konağı öğrencilerinin yılsonu gösterileriyle adeta şölen havasına dönüşen etkinliklerde, öğrenciler sahne performanslarıyla katılımcılardan tam not aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Pilav Günlerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak gösterileri izledi.

MİNİK ÖĞRENCİLER İLK MEZUNİYETLERİNİ BAŞKAN DEMİRCAN’LA KUTLADI

Okmeydanı Semt Konağının bahçesinde ve Kızılay Meydanı’nda kurulan sahnelerde, Semt Konakları Anaokullarında eğitim gören minik öğrenciler ile sanat branşı öğrencileri tüm hünerlerini sergiledi. Sahne gösterimlerinin sonunda Semt konaklarında eğitim alan Anaokulu öğrencileri Başkan Demircan’la birlikte keplerini havaya fırlatarak ilk mezuniyetlerini kutladılar. Daha sonra semt konaklarında vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı. Etkinlikler kapsamında Semt Konağı kursiyerlerinin çalışmaları da açılan sergiler ile vatandaşların beğenisine sunuldu.

MAHALLELERDE SOSYAL BELEDİYECİLİK, SOSYAL DEVLET BU

Okmeydanı Semt Konağını 2006 yılında hizmete açtıklarını belirten Başkan Demircan, “Aradan tam 12 sene geçti. Anaokulunda 41 çocuğumuz var, 2 bin 400 kişi kurslara katılıyor, kütüphane hizmetine 15 bin çocuk katılmış, kütüphaneye gelip giden tüm çocukların sayısı ise 22 bin. Özetle yıllık 31 bin kişi buraya gelip gitmiş. Mahallelerde sosyal belediyecilik, sosyal devlet bu, hizmeti vatandaşlarımızın ayağına ücretsiz olarak getirebilmek.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Pilav Günleri, ilçenin farklı noktalarında bulunan 15 Semt Konağında 11 gün boyunca devam edecek.