Semt Konakları
Facebook Fan Sayfasi Twitter Üzerinden Bizi Takip Edin Google Buzz Sayfamiz
<Mart 2024>
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Yaz Okulu Öğrencilerinden Muhteşem Kapanış

Beyoğlu Belediyesi Semt Konaklarında açılan Yaz Okulu bu yıl da yoğun ilgi gördü. 7-14 yaş arası çocukların katıldığı Yaz Okulunda; Futboldan Basketbola, Satrançtan Masa Tenisine kadar 9 farklı branşta eğitim verildi. Sekiz hafta süren eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, Hasköy Sahil'de düzenlenen Semt Konakları Yaz Okulu Kapanış Programı'nda hünerlerini sergiledi. Öğrencilerin sahne performanslarıyla büyük beğeni topladığı programa; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un yanı sıra binlerce öğrenci ve veli katıldı.

ÖĞRENCİLER SAHNE PERFORMANSLARIYLA TAM NOT ALDI

Adeta bir şölen havasında gerçekleştirilen program, çocuk Mehteran Takımının gösterisiyle başladı. Daha sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti, Tiyatro gösterileri, ilahi dinletileri ve Halk oyunları gösterisiyle devam eden programda, öğrencilerin sahne performansı katılımcıların büyük beğenisini topladı. Dereceye giren öğrencilere madalyalarının da takdim edildiği program, yaz okullarına katılan başarılı olan öğrencilere ödülleri verilerek son buldu.

3 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERDİK

Kapanış programında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Yaz spor okulları bir ihtiyaç. Çünkü çocuklar şehir hayatı içerisinde 9 ay okulda normal müfredatlarına gittiklerinde yazın bir boşluk oluşuyor. Biz de bu yaz aylarını özellikle sportif aktiviteler, kültür sanat faaliyetleri ve Kuranı kerim öğrenmedir. Bunlar toplumun ihtiyaçları biz burada ailelere destek olabilmek için hem belediye olarak hem de ilçe emniyet müdürü olarak hep birlikte geleneksel olarak yapıyoruz ve yavrularımızı boş bırakmıyoruz. Yazında hem ailelerine yük olmaktan kurtarıyoruz hem de o araya spor, kültür aktiviteleriyle kapatıyoruz. Bu yaz Beyoğlu'nda 3 bin çocuğa ulaştık ve biz diyoruz ki her şey eğitimle olur. İyi eğitim iyi bir gelecek demektir. " dedi.

ANAOKULLARINDA KODLAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Anaokullarında kodlama eğitiminin başlayacağını da söyleyen Başkan Demircan, "Bu yıl itibariyle Anaokullarımızda kodlama eğitimini başlatıyoruz. Kodlama eğitimi çok önemsememiz gereken bir eğitim alanı. Çünkü artık okuma yazma kadar kıymetli. Hangi meslek grubu olursa olsun teknolojiye bir kayış var. Hayat hızlıca buraya giderken bizim buna tedbir almamız lazım. İyi bir eğitim bir üretim demektir. Dolayısıyla hükümetimize destek olabilmek adına eğitim konusunda fiziki mekanlar kadar nitelikli insan yetiştirme konusunda kodlama eğitiminin önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra eğitimin dili kodlama" ifadelerini kullandı.

Share